söndag 22 januari 2023

Kurdisk absurditet

 Delar av den kurdiska diasporan i Sverige är emot ett svenskt natomedlemskap. Förmodligen finns det en koppling till konflikten mellan kurderna och Turkiet, som är natoland. Att kurdiska ”flyktingar” använder det skydd Sverige ger dem till att sabotera Sveriges säkerhet är inte ägnat att öka stödet för dem.

Att importera den turkiska statens och kurdernas konflikt till Sverige, liksom andra importerade konflikter, skadar Sverige. Sådan import måste förhindras.

Turkiet, liksom de flesta muslimska länder, har en annan syn på demokrati och yttrandefrihet än västs demokratier. Dessa länder, och delar av dess befolkning, accepterar inte att i fria demokratier får man framföra åsikter. Det är ett fundament i vårt samhälle. Var det inte därför de ”flydde”? Att genom flaggbränning och demonstrationer tro sig kunna förhindra grundlagsenliga rättigheter i Sverige är absurt.

Låt turkar och kurder härja. Det kommer inte att ändra Sveriges grundlag. Det kommer inte att stoppa Sveriges natomedlemskap. Det kan fördröja medlemskapet, då Turkiet utnyttjar frågan för helt andra syften, men till slut kommer västerlandets säkerhetspolitiska intressen att väga tyngre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...