onsdag 13 december 2023

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en del av samma etablissemang.

När partiet utmanade de etablerade partierna om invandringen, var alla andra emot. Problemet var att det hade stöd i majoritetsbefolkningens uppfattning. Partiets väljarstöd ökade för varje val och gammelpartierna gjorde allt för att frysa ut det.

Det gick inte, av den enkla anledningen att sverigedemokraternas åsikter hade stöd hos stora delar befolkningen. Det hade inte gammelpartiernas.

När sverigedemokraterna nu vunnit i invandringsfrågan måste de hitta ett annat politikområde för att utmana och fortsätta växa. Helt medvetet. Islamismen, riva moskéer, stoppa skattepengar till extremism. 

Etablissemanget hetsar upp sig än en gång för att framstå som goda, till skillnad från sverigedemokraterna, kan man förmoda. Socialdemokraterna utpekar sverigedemokraterna som huvudmotsåndare. Moderaterna plågas av vikande opinionssiffror och tar avstånd. Sverigedemokraternas väljarstöd ökar.

Varför lär sig inte etablissemanget hur man undviker att stödja sverigedemokraterna? Den riktiga dumheten består i att upprepa samma misstag gång på gång och tro att det lyckas nästa gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...