fredag 17 februari 2023

Rätt sparka om rätt men fel att sparka om fel

 Regeringen har, som en följd av politiska beslut om förändrad migrations- och biståndspolitik, beslutat att inte förlänga förordnanden som generaldirektör för Migrationsverket respektive Sida. Generaldirektörerna får inte sparken men heller inte förlängning. Det finns ju skäl till varför generaldirektörer, landshövdingar med flera har tidsbegränsade förordnanden.

Förre statsrådet Ardalan Shekarabi (S) rasar mot att förordnandena inte förlängs och yrar om brott mot principen om självständiga myndigheter. Märkligt kort minne.

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler fick sparken av statsrådet Annika Strandhäll (S) 2018, under pågående förordnandetid. Begler hade gjort det sosseregeringen begärt, men när valet närmade sig gjorde sosseregeringen Begler till syndabock för sin egen politik och sparkade henne.

Sossarna kritiserar den borgerliga regeringen för att bryta mot myndigheternas självständighet när den inte förlänger förordnandet som generaldirektör för biståndsmyndigheten för ett tidigare socialdemokratiskt statsråd och partisekreterare, som företräder en misslyckad biståndspolitik.

Rätt när sossarna sparkar dugliga opolitiska generaldirektörer under pågående förordnande, fel när borgerliga inte förlänger förordnandet för sossepolitruker. 

Vänstern har inte insett att den har förlorat valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...