söndag 16 april 2023

Oförmögen regering

 Gårdsförsäljning av öl och vin är ett till problem för regeringen. Frågan har utretts många gånger. Nu finns ett förslag, som innebär en synnerligen marginell öppning, som regeringen inte klarar av att genomföra. Betalda visningar, begränsade mängder. Helt löjeväckande. Kristdemokraternas pekpinnar mot andra hindrar, trots deras egna vanor med sex, sprit och knark.

Systembolaget använder våra pengar till att köpa ”experter” som uttalar kritik mot förslagen, allt för att bevara sitt bekväma monopol.

Hustru och jag har bott i Köpenhamn i tre år. Vi köpte vin i Netto eller Irma. Ibland i specialiserade vinbutiker, då vi sökte särskilda kvaliteter.

Danskarna anses vara bland de mest välmående. Svenskarna anses tydligen oförmögna att göra medvetna självständiga val. Allt för att gynna det statliga Systembolaget. Inte ens den förment borgerliga regeringen avser tydligen göra något åt den saken, lika litet som med alla andra sossebeslut den inte orkar att rätta till.

Dystert. Hur ska vi kunna åstadkomma bestående förbättringar med en sådan regering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...