måndag 3 april 2023

Underkänt

 Underkänn underkänt. Det var den socialdemokratiska regeringens lösning på att allt för många elever i grundskolan inte klarar kunskapskraven. Genom att sänka kraven, låta elever som inte klarat kraven på grundkunskaper läsa vidare på gymnasiet, tänkte sig socialdemokraterna fixa statistiken.

Alltför många grundskoleelever uppnår inte godkänt. Den socialdemokratiska lösningen är att avskaffa betyget underkänt. Elevernas kunskaper blir ju inte bättre av det men problemen flyttas till gymnasiet. Då eleverna misslyckas även i gymnasiet får man avskaffa betyget underkänt även i gymnasiet. 

Resultatet är en kollaps för utbildningsväsendet. Gymnasister, som vrålar på lastbilsflaken när de tagit ”studenten”. Gymnasister med ofullständiga kunskaper i att läsa, skriva och räkna. 

Tack och lov förefaller det som att regeringen nu verkar sätta stopp för vansinnet. Se till att skolan levererar och att de elever som inte vill eller förmår får ta konsekvenserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...