torsdag 20 juli 2023

Offrets fel

 Muslimer bränner ner den svenska ambassaden i Bagdad. Iraks regering anklagar Sverige för att självt vara ansvarigt för brottet mot Wienkonventionen, kallar hem sin ambassadör och uppmanar Sverige att kalla hem sin.

Upploppen i Bagdad påminner om hur svensk kriminalpolitik sett ut. Det är offrets fel att förövaren begår brott. Nu är det tack och lov slut med det sedan Sverige äntligen fått en kompetent justitieminister.

Vice statsminister Ebba Busch (KD) förklarar att vi behöver ”berätta” för Iraks muslimer hur yttrandefriheten i Sverige fungerar. Det är bara att önska lycka till, så går det säkert bra.

Det är en märklig situation. Religiösa fundamentalister i muslimska länder kräver att Sverige ska ändra sin grundlag. Samtidigt ”flyr” de till ett av världens mest sekulära länder och tusentals av dem demonstrerar i Sverige mot yttrandefriheten. 

Varför väljer de då att bosätta sig i Sverige? För att leva på andras arbete och kunnas semestra i de länder de ”flytt” ifrån? Så kan det ju inte vara. Det måste finnas en bättre förklaring.

Vi har inte och kommer förhoppningsvis inte heller att få blasfemilagar, trots Svenska kyrkans vanliga ryggradslöshet när det gäller grundläggande yttrandefrihetsprinciper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...