måndag 30 januari 2023

Hemligt?

Stora journalistpriset hägrar för TV 4:s reporter, som har upptäckt att det finns 15 000 frimurare i Sverige. Ett ordenssällskap som är öppet om sin verksamhet och slutet om sina ritualer. TV 4 försöker misstänkliggöra några hundra domare, åklagare och advokater enbart för att de är frimurare. 

Jag är inte frimurare och känner därför inte frimurareordens ritualer. Jag är Odd Fellow, ett ordenssällskap med 30 000 medlemmar i en manlig och en kvinnlig gren med en gemensam ordensledning.

Odd Fellow är också en öppen orden. Läs på hemsidan. Det som är slutet är våra ritualer. Gradgivningarna utgår från bibelns berättelser om vänskap, kärlek och sanning och är hemliga för att varje gradgivning ska tillföra något för ordensmedlemmen.

Odd Fellows värdegrund är att besöka de sjuka, hjälpa de nödställda, begrava de döda och uppfostra de föräldralösa. I dessa värden finns inget suspekt. Bröder och systrar utgör en internationell gemenskap.

Det är svårt för halvintellektuella journalister att acceptera att allt inte kan eller ens ska vara offentligt, att det finns en privat sektor som de inte har med att göra. Om en domare, en åklagare och en advokat i Mörrum är sportfiskare och medlemmar i samma sportfiskeklubb, är det inte grund för att misstänkliggöra dem för jäv och konspiration.

1 kommentar:

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...