fredag 27 januari 2023

Offentlig makt under lagarna

 I en konstitutionell demokrati utövas den offentliga makten under lagarna. Sverige är en konstitutionell demokrati. Regeringen kan, och får, inte ingripa i enskilda ärenden om till exempel demonstrationstillstånd. Sådana prövas av myndigheterna i enlighet med svensk lag.

Få muslimska stater är konstitutionella demokratier. Medborgarna är fostrade i att staten kan förbjuda yttranden som den ogillar. Kemal Atatürk strävade efter att göra Turkiet till en sekulär stat. Recip Erdogan efter motsatsen för att säkerställa sin egen makt.

När den turkiska regeringen vevar mot Sverige, muslimer bränner svenska och danska flaggor, är det ett uttryck för föraktet för att offentlig makt utövas under lagarna.

Så fungerar auktoritära stater. Inte konstitutionella demokrater. Sverige ska inte krypa för muslimer. Varför ”flyr” muslimerna hit från sina auktoritära stater om de ogillar Sverige? Bidragen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...