lördag 28 januari 2023

Idiotiska timglashållplatser

I ett par artiklar har Bohusläningen rapporterat om att den nya majoriteten i Uddevalla inte vill ha timglashållplatser för bussar då de orsakar trafikstörningar. Det hävdas att beslutet att bygga timglashållplatser tagits av den förra majoriteten i form av ett presidiebeslut.

Nämndens presidium består av ordförande, 1:vice och 2: vice ordförande. Under den tid jag var 1:e vice accepterades inga timglashållplatser. Tvärtom lät vi bygga bort de hatade timglashållplatserna på Skogslyckan, som gatukontoret byggt utan politiska beslut eller delegation, och förhindrade att sådana byggdes på Göteborgsvägen.

Om uppgiften att det var ett presidiebeslut är korrekt måste det beslutet ha tagits av det olagliga presidiet från juli 2020 och hela 2021 i samhällsbyggnadsnämnden. Det presidiet bestod av en moderat, en socialdemokrat och en miljöpartist. Jag återinsattes efter förvaltningsrättens dom i januari 2022.

Jag skulle aldrig ha medverkat till ett så idiotiskt beslut som att bygga timglashållplatser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...