lördag 11 februari 2023

Menstruerande

”Lagen ska dock inte gälla när ett föräldraskap för den som inte har fött barnet och inte heller har bidragit med sina spermier till barnets tillkomst ska ersätta föräldraskapet för den som har fött barnet.” Ett förslag från utredningen om ändringar i föräldrabarken.

I det numera tillämpade vansinnet om könsneutralitet är mor inte mor och far inte far. I stället är det förldraskap som gäller. För att undvika ordet kvinna  används i offentliga sammanhang ”menstruerare” eller ”livmodersbärare”. Regionernas informationsportal ”Vårdguiden 117” har riktlinjer som säger att ordet ”kvinna” ska undvikas.

Det finns ingen måtta på stolligheter. Jonas Gardell och Mark Levengood har tydligen separerat. Än sen då? Ingen av dem har, såvitt jag kan förstå, livmoder eller kan menstruera. Kanske kan man använda begreppet man? Men då skulle man ju kunna anklagas för att vara exkluderande. Det är väl kränkande att anklagas för att vara icke menstruerande?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...