söndag 5 mars 2023

Lynchjustis

Den så kallade snippadomen i hovrätten upprör. Med all rätt. För en lekman är domen obegriplig. En man i 50-årsåldern för upp ett finger i en tioårigs flickas underliv. Hovrätten friar då åklagaren åtalat för våldtäkt och hovrätten finner att det  inte är styrkt bortom allt tvivel beroende på definitionen av snippa.

Folkdomstolar hör inte hemma i en rättsstat. Sverige har hittills varit en rättsstat. Upprörda medborgare kan inte tillåtas lyncha människor.

Detta upprörande mål leder rimligen till två slutsatser. Riksåklagaren, som kan överklaga till högsta domstolen utan prövningstillstånd, bör göra det. Nämndemannainstitutet måste avskaffas. 

Socialdemokratiska partigängare tvingar de socialdemokratiskt nominerade nämndemännen att avgå då deras dom inte passar politiskt. Ett oerhört ingrepp i rättssystemet, sådant som socialdemokrater i sin upphöjdhet anklagat Ungern och Polen för, men tydligen anser vara rätt i Sverige.

Förfärande om vi nu ska få politiska domstolar i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...