fredag 10 mars 2023

Motarbeta

 En journalistisk dygd är att väcka avund. Politiker som skor sig på skattebetalarna. Förvisso finns det politiker, uddevallapartiets till exempel, som gör det. 

Lokaltidningen Bohusläningen kokar i vanlig ordning soppa på avundsspiken. Uddevallas nya politiska ledning har haft ett utvecklingsmöte inför den kommande mandatperioden. Det genomfördes som ett internat. Föreläsning, diskussioner, gemensam middag med efterföljande informella samtal, övernattning och gemensam frukost. 

Övernattning på hotellet trots att deltagarna bor i Uddevalla gör Bohusläningen till en skandal. Märkligt. Själva idéen med mötet är ju att samla deltagarna och då åker man inte hem. Jag har både arrangerat och deltagit i sådana möten, där jag skulle ha kunnat åka hem men, då det var avsikten, deltog i gemenskapen. 

Av detta försöker Bohusläningen, i sitt inskränkta perspektiv, göra en affär. Kritiken borde vara att alltför få politiker deltog. Fortsättningsvis borde tydligen kommunen lägga mötena på Swania i Trollhättan, så att inte våra lokala företag gynnas. TTela hör ju till samma koncern och ska hållas under armarna.

Gud bevare oss för våra fiender. Bohusläningen får vi försöka klara själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Upprepade misstag ren dumhet

 Sverigedemokraterna har en utvecklad förmåga att få uppmärksamhet och röster. Partiet lyckas utmana etablissemanget, trots att det nu är en...